UNKLE @ Vox: Ίσως η καλύτερη τους εμφάνιση στην Ελλάδα

Διαβάστηκε
Λίγο μετά τις 9:30 μμ βρέθηκα έξω από το VOX για την εμφάνιση των UNKLE. Μια βραδιά καθαρά καλοκαιρινή όσον αφορά τον καιρό... Αφού χαιρέτησα τον συμπαθή Πασχάλη Τερζή...

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Γιώργο Βλασσόπουλο και το Stop That Sound.

Ποιοι
: UNKLE
Που: Vox
Πότε: Σάββατο 9 Απριλίου 2011
Ήχος: Αρκετά καλός
Κόσμος: Sold out
Οργάνωση: Μια χαρά
Διάρκεια: 1 ώρα και 25 λεπτά: 22:57 – 0:22

Τα τραγούδια που ακούστηκαν:

22:57 - The Answer
Burn my Shadow
Chemistry
Natural Selection
Reign
Restless
In my mind
Everest
Runaway
Key the Kingdom
Glow
Ablivion
Money and Run
Eye for an eye


0:06 - Encore

Heaven
Lonely Soul
In a state

Δώστε μας τη δικιά σας αξιολόγηση για τη συναυλία στο κάτω μέρος του άρθρου.

Λίγο μετά τις 9:30 μμ βρέθηκα έξω από το VOX για την εμφάνιση των UNKLE. Μια βραδιά καθαρά καλοκαιρινή όσον αφορά τον καιρό... Αφού χαιρέτησα τον συμπαθή Πασχάλη Τερζή που με κοίταζε με το αγέρωχο βλέμμα του στην τεράστια αφίσα δίπλα στην είσοδο του μαγαζιού, μπήκα στο Vox, όπου ήδη είχαν ξεκινήσει να παίζουν τις μουσικές τους οι Zebra Tracks.

To συγκρότημα επιλέχθηκε μέσα στα συγκροτήματα που προτείνει για το μήνα η Βρετανική εφημερίδα Guardian και νομίζω ότι δικαίως τα κατάφεραν τα παιδιά. Δυναμική εμφάνιση με καλά προσεγμένο ήχο, κάτι που δεν είναι και τόσο συνηθισμένο για support συγκρότημα. Δεμένος ήχος, άρτια φωνητικά χωρίς υπερβολές και καθαρή indie pop (αν θέλετε να δώσουμε και μια τυπική ταμπέλα στη μουσική τους).

Ακόμη κι αν δεν είδα όλη την εμφάνιση των Zebra Tracks, ήταν εμφανές ότι για τον κόσμο δεν ήταν ένα αδιάφορο group, λίγο πριν παίξουν οι UNKLE. Υπήρχε μια ζεστή - θετική ατμόσφαιρα στο κοινό γύρω μου και αυτό θεωρώ είναι ότι καλύτερο για την μπάντα.

Οι "ζέβρες" αποχωρούν και το Vox ήταν ασφυχτικά γεμάτο εκείνη τη στιγμή. Αρκετοί οι εικοσάρηδες, αλλά μάλλον περισσότεροι οι τριαντάρηδες που αγάπησαν το "Never, Never, Land". Υπήρχε πάντως μια θετική αναμονή, την οποία δεν περίμενα σε τόσο βαθμό. Το κοινό περίμενε κάτι καλό... Γιατί άραγε; Κρατάει ακόμη γερά το "Never, never land" ή μήπως βοηθάνε και τα 2 τελευταία πονήματα τους, το περσινό "Where did the night fall" και το τωρινό EP "Only the lonely"; Δε νομίζω ότι ξεπέρασαν το "Never, never land", αλλά είναι αξιόλογες δουλειές.

Οι UNKLE διανύουν μια καλή περίοδο και το περασμένο Σαββατόβραδο ήταν η καλύτερη ευκαιρία να τους δούμε live. Καμία σχέση με το απρόσωπο γήπεδο του Tae Kwon Do, στο περσινό Ejekt Festival, όσο κι αν κι εκεί έπαιξαν αρκετά καλά. Στις 11 παρά λίγα λεπτά το συγκρότημα βγαίνει στην σκηνή με τον James Lavelle να εισπράττει τα περισσότερα χειροκροτήματα, όπως ήταν βέβαια φυσικό. Η μικρή εισαγωγή έδωσε τη θέση της στην πρώτη "απάντηση" της μπάντας. Ο ήχος ήταν καλός γενικότερα, ακόμη κι αν στο "Natural Selection" λίγο πιο μετά τα υπερβολικά μπάσα και τα χαμηλά φωνητικά πήγαν για ένα λεπτό να χαλάσουν την πρώτη καλή εντύπωση. Πολύ σύντομα όλα έφτιαξαν.

Το "Burn my shadow" ανέβασε τον κόσμο και τα "Chemistry", "Natural Selection" και "Reign" βοήθησαν στο να διατηρηθεί σε καλή διάθεση. Ήταν εμφανές ότι όλοι όσοι ήμασταν στο Vox εκείνη την ώρα μας άρεσε αυτό που βλέπαμε είτε ήμασταν πάνω στη σκηνή ή κάτω. Πολλά τα ρυθμικά παλαμάκια, η κίνηση της μπάντας, ο χορός του κοινού. Τα visuals όπως πάντα ήταν προσεγμένα και έπαιζαν κυρίως με το διάστημα και την κίνηση χρωματιστών σωματιδίων. Μέσω αυτών είδαμε στη σκηνή τους Ian Brown (στο Reign), Ian Astbury (στο Burn my shadow), Richard Ashcroft (στο lonely soul) και το Nick Cave στο "φρέσκο" Money and Run.

Μια από τις στιγμές που ξεχώρισα πέρα από τα παραπάνω κομμάτια ήταν το "Runaway", το οποίο παρουσιάστηκε πολύ όμορφα μαζί με το εξαιρετικό video του. Μια ώρα μετά την αρχή της συναυλίας, ο Lavelle μας θυμίζει ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο τον αγαπάμε είναι το δεύτερο album τους "Never, never land". Eye for an eye σε μια δυναμική εκτέλεση με τον κόσμο να ξεδίνει και τον James να αποχωρεί για πρώτη φορά, μετά από λίγα λεπτά.

Μικρό διάλειμμα δευτερολέπτων και οι UNKLE ξαναβγαίνουν στη σκηνή για το ήρεμο "Heaven", το κλασσικό "Lonely soul" και βέβαια το τραγούδι που σε κάθε συναυλία του κερδίζει την παράσταση. Το "In a state" φέτος παρουσιάστηκε καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Μια αρκετά δυναμική, κιθαριστική εκτέλεση με super φωνητικά προηχογραφημένα, αλλά και live από τον κιθαρίστα του group.

Μετά από 1 ώρα και 25 λεπτά, οι UNKLE αποχωρούν από τη σκηνή αφού ο Lavelle μας ευχαριστήσει και πει - όπως και στη Θεσσαλονίκη - ότι στην Ελλάδα νιώθει σαν το σπίτι του και οι UNKLE έχουν την μεγαλύτερη αποδοχή στη χώρα μας. Ειλικρινής και αληθινός. Έτσι ακριβώς είναι...


Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας6/10 (1)
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια